Форум » » "Заграничні" фрукти » Ответить

"Заграничні" фрукти

Пломениста Краля: Колись я собі пообіцяла, що з кожної зарплати купуватиму якийсь дивний фрукт і їстиму. З тих пір з'їла небагато - розчарування наздогнало на карамболі але, ось, купила ТАМАРІЛУ мені здається, в "Іствікських відьмах" це були найулюбленіші ласощі диявола... обшукала весь інтернет - нічогісінько((( тож пропоную поділитися знаннями, досвідом та враженнями про заморські хрукти - що вони є, який смак, як їх обирати, як виглядають, у який спосіб його їдять. отже, рекомендую: памело - таке велике, зелене цитрусове. Зкрещене щось із грейпфруктом. Має солодко-гіркуватий присмак. Смачно - солодше за грейпфрукт, якщо не їсти прозорі перетинки - вони ДУЖЕ гіркі - потім ні чим не заб'єш гіркоту у роті)( світі - менше за памело, але теж величеньке цитрусове. Менш гірке і більш солодке за памело. Із цитрусовихї - моє улюблене) Перетинки - все одно - НЕ ЇСТИ!!! авокадо - грушоподібне зелене пупирчасте. Дозріле, коли трохи м'якувате! У суперах зазвичай продають зелені - вони тоді несмачні!!! Їсти треба без шкоринки - чистити як картоплю. Я дуже люблю цей смак, але його складно описати. Воно трохи маслянисте, трохи нагадує за консистенцією банан, але не солодкий. Його їдять у салатах - дуже смачно із оливковим маслом та сиром (в салаті)! А іще я просто нарізаю тоненько і викладаю на хліб. Можна трохи підсолити. далі буде...

Ответов - 24, стр: 1 2 All

vozmissoboi1 : Краля,напомнила про авокадо-хочууууу) да,в салате-очень вкусно,но ты опередила с рассказом)

Дженнифер: Я тоже люблю авокадо и все перечисленное выше!

Джей: Ела гуаву - не понравилось вообще... Обожаю манго. По твердости как груша, по структуре - как персик. По вкусу: персик+можевельник+сосна ))) В помело, грейпфрутах обожаю именно горечь, потому ем с перепонками ))) Плод кактуса, типа киви+инжир+земляника. Мне - вкусно, половине моей - нет. Слабительное, так что много нельзя )))


Tofsla: Очень понравились личи - с чем сравнить не знаю, только "свежие" в голову приходит:)

vozmissoboi1 : Джей,а мне понравилось Ваше описание вкуса манго- 'можжевельник+сосна')) пробовали? ; )

Пломениста Краля: Джей пишет: Ела гуаву - не понравилось вообще... а можна детальніше? яка вона ззовні і на смак? Може, Ви не правильно її їли? наприклад, колись своїй старенькій глухуватій бабусі я принесла скуштувати авокадо. Вона потім своїй подрузі розказувала, що вона з тим виробляла, аж поки викинула. І це було не еротично!!! А манго мені схожий на диню+моркву+персик. Дійсно іноді смачно. Тільки я досі не навчилася вибирати стиглі - тому боюся купувати зайвого разу.Якщо він зелений треба вирізати багато. Tofsla пишет: личи а хоч як виглядає???

Пломениста Краля: доречі! спробували тамарілу. Воно розміром з маленький кулак, темно бардового кольору - як овальна черешня - і на хвостику. Внутрі у нього, типу дині - середина типу дині, тільки дуже солодкі м'які їстівні "кісточки", а те, що навкруги - твердіше і кислувато-гірке. Хтось писав, що схоже на помідор, тільки солодкий. Внутрі - так і є, а інше мені не сподобалося((

Midnight: смак авокадо можна порівняти з фісташкою. Тільки авокадо м'яко-маслянисте. Страшенно смачно авокадо їсти з аругулою (така трава). Просто жменю аругули, авокадо розрізаємо навпіл - я ложечкою перем'яти авокадо всередині шкуринки (або ложечкою ж порізати квадратами) - викласти до аругули. Кільканадцять родзинок, дрібку чукру, трохи оцту або іншої приправки кислуватої - мням.

Midnight: а ще маю рецепт як робити божевільно смачний салат з сирої броколлі). але на то треба іншу тему)))). або просто зробити і запросити попробувати)))

Катана: Не люблю авокадо. По мне - пусть горечь белесых перепонок помело, чем "правильная" салатоподобная грушка)) В любом случае - вишни в сиропе - зэ бэст

Джей: Пломениста Краля пишет: а можна детальніше? яка вона ззовні і на смак? Може, Ви не правильно її їли? Снаружи зеленая, внутри розовая. По вкусу, не очень помню, потому что раз попробовала, два попробовала - и помню, что ни мне, не супруге не понравилось. Насколько я помню - горькая. Но горькая не как, например, грейпфрут (я вообще горькое люблю), а горькое как не спелое, и привкус какой-то странный, тошнотворный. Насчет правильно ли ели. Я не знаю. Ели на Кубе в ресторане, а степень зрелости - качество - сорт я не знаю. Я не разбираюсь в гуавах :-) vozmissoboi1 пишет: 'можжевельник+сосна')) пробовали? ; ) Пробовала что? Можжевельник - да, сосну - да, манго - да :-) Пломениста Краля пишет: а хоч як виглядає??? Я ела только в салате. Там оно было в виде белых шариков. Особо не впечатлило. Не гурман я :-) И авокадо не люблю. Ну ни капельки :-)

vlasova liliya: даа!... по ходу у людей авитаминоз начался люди! ешьте яблоки - они наши!

Пломениста Краля: Midnight пишет: салат з сирої броколлі терміново треба!!! може, у новорічні блюда, м? моя дівчина дуже любить броколі

Джей: vlasova liliya пишет: люди! ешьте яблоки - они наши! уже - нет :-)

Пломениста Краля: vlasova liliya, тю! я просто не люблю яблука люблю солодощі!

Uginiya: Пломениста Краля Эх, раньше были такие сладкие яблоки и персики украинские Яблочки - слава победителю - ням-ням Персики - розовые щечки и оранжевые

vlasova liliya: тогда побольше-побольше зелени, в ней много витамина Е так что жуйте травку

Джей: vlasova liliya и травка уже вся на воде выращена как страшно жить (с)

vozmissoboi1 : девочки,тогда курите травку!))

Пломениста Краля: от, дурні!

Бодик: личи чем-то похож по внешнему виду на нашу малину, но крупнее, круглее, а сверху кожа жесткая. Разламывается как орех пополам, а внутри мякоть похожая на белый шарик с косточкой примерно как у финика, только круглее. На вкус серединка очень сладкая и сочная, как по мне чем-то отдаленно напоминающая консервированый персик или ананас. папайяпо внешнему виду похож на дыню или тыкву, только меньше размером и вытянутый. Внутри мякоть оранжево-красного цвета напоминающая нашу тыкву, много косточек как и в дыне только они круглые. По вкусу тоже сладкая и сочная, но четкого вкуса не могу передать, т.к. нам её подавали с сахарном сиропе (но если бы я не знала, что ем, подумала бы тыква, но более нежная по консистенции). А еще нам рассказывали, что выбирать папайю нужно на ощуп, она должна быть слегка мягкая и однотонная. Если она пятнистая значит еще не созрела.

Пломениста Краля: а карамболь? я не плутаю - витягнуте, зеленувато-жовтувате, у розрізі схоже на зірку п'ятикутну. на смак як груша, тільки зелена - дуже тверда - груша. мені здалося, що така дивна назва - воно повинно було б бути м'яким і солодким- як груша на смак, а за консистенцією - як персик...

Бодик: Пломениста Краля пишет: а карамболь? я не плутаю - витягнуте, зеленувато-жовтувате, у розрізі схоже на зірку п'ятикутну. на смак як груша, тільки зелена - дуже тверда - груша. мені здалося, що така дивна назва - воно повинно було б бути м'яким і солодким- як груша на смак, а за консистенцією - як персик... не могу утверждать, но судя по Вашему описанию внешнего вида фрукта..... мякоть этого фрукта должна быть водянистая и хрустящая как огурец, только по вкусу еще напоминает наш крыжовник. За название не могу ничего сказать, не помню.....возможно мы говорим о разных фруктах

Джей: Пломениста Краля описание оно. Но по вкусу - у меня другие воспоминания. Моя половина поделилась такими воспоминаниями: безвкусное, твердое, годится только для украшений :-)



полная версия страницы