Форум » » "Заграничні" фрукти » Ответить

"Заграничні" фрукти

Пломениста Краля: Колись я собі пообіцяла, що з кожної зарплати купуватиму якийсь дивний фрукт і їстиму. З тих пір з'їла небагато - розчарування наздогнало на карамболі але, ось, купила ТАМАРІЛУ мені здається, в "Іствікських відьмах" це були найулюбленіші ласощі диявола... обшукала весь інтернет - нічогісінько((( тож пропоную поділитися знаннями, досвідом та враженнями про заморські хрукти - що вони є, який смак, як їх обирати, як виглядають, у який спосіб його їдять. отже, рекомендую: памело - таке велике, зелене цитрусове. Зкрещене щось із грейпфруктом. Має солодко-гіркуватий присмак. Смачно - солодше за грейпфрукт, якщо не їсти прозорі перетинки - вони ДУЖЕ гіркі - потім ні чим не заб'єш гіркоту у роті)( світі - менше за памело, але теж величеньке цитрусове. Менш гірке і більш солодке за памело. Із цитрусовихї - моє улюблене) Перетинки - все одно - НЕ ЇСТИ!!! авокадо - грушоподібне зелене пупирчасте. Дозріле, коли трохи м'якувате! У суперах зазвичай продають зелені - вони тоді несмачні!!! Їсти треба без шкоринки - чистити як картоплю. Я дуже люблю цей смак, але його складно описати. Воно трохи маслянисте, трохи нагадує за консистенцією банан, але не солодкий. Його їдять у салатах - дуже смачно із оливковим маслом та сиром (в салаті)! А іще я просто нарізаю тоненько і викладаю на хліб. Можна трохи підсолити. далі буде...

Ответов - 24, стр: 1 2 All

Бодик: личи чем-то похож по внешнему виду на нашу малину, но крупнее, круглее, а сверху кожа жесткая. Разламывается как орех пополам, а внутри мякоть похожая на белый шарик с косточкой примерно как у финика, только круглее. На вкус серединка очень сладкая и сочная, как по мне чем-то отдаленно напоминающая консервированый персик или ананас. папайяпо внешнему виду похож на дыню или тыкву, только меньше размером и вытянутый. Внутри мякоть оранжево-красного цвета напоминающая нашу тыкву, много косточек как и в дыне только они круглые. По вкусу тоже сладкая и сочная, но четкого вкуса не могу передать, т.к. нам её подавали с сахарном сиропе (но если бы я не знала, что ем, подумала бы тыква, но более нежная по консистенции). А еще нам рассказывали, что выбирать папайю нужно на ощуп, она должна быть слегка мягкая и однотонная. Если она пятнистая значит еще не созрела.

Пломениста Краля: а карамболь? я не плутаю - витягнуте, зеленувато-жовтувате, у розрізі схоже на зірку п'ятикутну. на смак як груша, тільки зелена - дуже тверда - груша. мені здалося, що така дивна назва - воно повинно було б бути м'яким і солодким- як груша на смак, а за консистенцією - як персик...

Бодик: Пломениста Краля пишет: а карамболь? я не плутаю - витягнуте, зеленувато-жовтувате, у розрізі схоже на зірку п'ятикутну. на смак як груша, тільки зелена - дуже тверда - груша. мені здалося, що така дивна назва - воно повинно було б бути м'яким і солодким- як груша на смак, а за консистенцією - як персик... не могу утверждать, но судя по Вашему описанию внешнего вида фрукта..... мякоть этого фрукта должна быть водянистая и хрустящая как огурец, только по вкусу еще напоминает наш крыжовник. За название не могу ничего сказать, не помню.....возможно мы говорим о разных фруктах

Джей: Пломениста Краля описание оно. Но по вкусу - у меня другие воспоминания. Моя половина поделилась такими воспоминаниями: безвкусное, твердое, годится только для украшений :-)



полная версия страницы